טיפול זוגי הוא טיפול נפשי יעיל מאוד כדי לשמר את המערכת הזוגית וכתוצאה מכך גם את המערכת המשפחתית.
עם אלו בעיות פונים לטיפול זוגי ? הנה דוגמאות.
- האם יש בנו פניות אמיתית לקשר ? ואם לא…אולי לכן לא מצליח לנו למצוא או לשמר זוגיות?
- הסתגלות לבן/בת זוג חדשים
- בניית אינטימיות ותקשורת
- מריבות ומאבקי כוח
- האהבה נשארה, אבל התשוקה פרחה……איך מחזירים אותה?
- בגידה….
- משברים, פרידות
- גירושים – כן או לא….?
- לקראת בניית תא משפחתי חדש – משפחה מורכבת של פרק ב'
- יחסים במשפחה המורחבת
- נישואים וזוגיות בגיל המבוגר
כשאנו פונים לייעוץ ולטיפול זוגי ויודעים להיעזר באיש מקצוע, נוכל להעצים את הקשר הזוגי שלנו ואת עצמנו בתוכו. אנו נלמד לקחת אחריות מלאה על עצמנו ועל הבחירות שאנו עושים, נלמד הקשבה, תקשורת אחרת, שיתוף ושינוי דפוסי התנהגות.
זוגיות מורכבת משלוש ישויות: כל אחד מבני הזוג בנפרד הוא ישות שלמה ומובחנת, והזוגיות ביניהם היא ישות נוספת שצריך לשקוד על טיפוחה. כל אחד משלושת המרכיבים הללו צריך להיות מוזן ואיתן. הזוגיות טובה כאשר מטפחים אותה שני אנשים שמכירים היטב את עצמם ולוקחים אחריות מלאה על ההתנהלות שלהם. מה זה אומר? זה אומר, שנוותר על התפיסה הרומנטית שבני הזוג שלנו צריכים להכיל אותנו, להיות מכווננים לצרכים שלנו ולהיות אחראים על סיפוקם כדי שאנו נהיה מאושרים. במקום זה נאמץ את העמדה שאנו בעצמנו אחראים לרווחה ולאושר שלנו, שעלינו מוטלת האחריות לדאוג לעצמנו ולהיות מה שאנחנו. זאת, תוך כדי שמירת קשר זוגי והתייחסות גם לצרכים ולרצונות של השני. בואו נקבל את העמדה שבני זוגנו אינם המיכל שלנו גם אם היינו רוצים שהם יהיו כאלה, אלא הם אדם בוגר ועצמאי הנמצא בקשר זוגי עם אדם בוגר ועצמאי אף הוא, על כל המשתמע מכך.
וזאת נראית לי מטרת הטיפול הזוגי – להיות "שנינו ביחד וכל אחד לחוד" !
עם זאת, הכרת עצמנו לעומק והבנת הבחירות שאנו עושים יכולה להביא אותנו גם למסקנה שהדבר הנכון לנו הוא להיפרד. וכאשר זהו הכוון הרצוי, חשוב לעשות את תהליך הפרידה באופן נכון, כך שנוכל לשמר דימוי עצמי חיובי ולהתנהל בצורה בריאה בהורות משותפת.
בטיפול זוגי יש גם מקום לפגישות פרטניות, עם כל אחד מבני הזוג בנפרד, על פי הצורך שעולה.